КИТАЙ И ХОНГ КОНГ ЕСЕН 2019 – ПЪТЕШЕСТВИЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ

china

Цена: от 2140 евро

1 ДЕН – 02.04.2019/ СОФИЯ
Полет от София с Турски авиолинии в 21.:40 ч. Кацане в Истанбул в 23.05 ч.

2 ДЕН – 03.04.2019/ ПЕКИН / Вечеря
Полет от Истанбул в 01.20 и кацане в Пекин в 15.25 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер и настаняване в хотел Beijing Jinfeng Hotel 4* или подобен. При възможност разходка по Wangfujing Road, главната търговска улица на Пекин и кратко опознаване на града.Вечеря и нощувка /1/.

3 ДЕН – 04.04.2019/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Туристическа обиколка на Пекин – град с над три хилядолетна история и административен център на Китай повече от 850 години. Екскурзията включва посещение на най-големия открит площад в света – Тян ан Мън (Площада на небесното спокойствие), като на него една от важните забележителности е прочутият мавзолей на видния китайски политик Мао Дзъдун. Пешеходната разходка продължава с посещение на Забранения град, известен още като Зимния Императорски дворец Гугун, откъдето почти 400 години династиите Мин и Чин са управлявали страната. Със своите 980 сгради и 9999 стаи дворецът е обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство. Част от днешната обиколка е и посещението на Летния дворец – един от най-впечатляващите и големи дворци в света, с най-големия и най-добре поддържан парк в Китай, известен със своите градини и езера.  Вечеря и нощувка /2/.

4 ДЕН – 05.04.2019/ ПЕКИН / Закуска и вечеря
Закуска. Днешният ден е посветен на Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – едно от чудесата на света и символ на Китай. Подобно на опашка на гигантски дракон с височина от 8 метра, тя се извива през планини, долини и гори в продължение на повече от 9000 км. Това уникално архитектурно творение, което ясно се вижда и от Космоса, безусловно свидетелства за величието на древен Китай. Великата Китайска стена е символът на Китай и мъдростта на китайския народ. Направо е невероятно как китайците са успели да построят такава велика архитектура с обикновени и прости инструменти в древността.  В близост до Стената – възможност за професионални снимки в императорски облекла. Следва посещение на Нефритената фабрика и спирка за кратка фото пауза в Пекинския олимпийски парк, където може да се види отвън Националния стадион „Птиче гнездо“ (във формата на птиче гнездо) и Националния плувен център „Воден куб“, където са се провели олимпийските игри през 2008 г. Отпътуване към Happy Valley Park, свободно време около 2 часа или възможност за посещение на шоу спектакъл «Династията на Златната Маска». Допълнителна екскурзия: Преди вечеря възможност за посещение на грандиозния шоу спектакъл «Династията на Златната Маска» – зашеметяваща комбинация от вода, светлина, музика и танци. – ( 60 евро/117 лева). Вечеря и нощувка /3/.

5 ДЕН – 06.04.2019/ ПЕКИН – ЛОЯН/ Закуска и вечеря
Закуска.Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Лоян в 11:02ч (часовете подлежат на препотвърждение). Пристигане в Лоян в 14:45ч. След пристигане ще посетим уникалния будистки манастирски комплекс – пещерите Лонгмън (ЮНЕСКО) известни още като вратата на дракона. 1400-те пещери се намират на 12 км. южно от съвременен Лоян и съхраняват 100 хиляди будистки статуи, с размери от 25 мм. до 17 м. височина и около 2500 стели и надписи, поради което носят още името “Гората на Древните Колони”. Настаняване в хотел Luoyang Peony Hotel 3* или подобен. Вечеря и нощувка /4/.

6 ДЕН – 07.04.2019/ ЛОЯН – СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска. Ранна закуска, след което отпътуване с автобус към манастира Шао Лин, който от древни времена е център на бойни изкуства и школата по Дзен будизъм. Посещение на централния будистки храм и присъствие на кунг-фу демонстрация. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Сиян в 18:38ч. Пристигане в Сиян в 20:04ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Sky Tel Xian или подобен 4*. Нощувка /5/.

7 ДЕН – 08.04.2019/ СИЯН / Закуска и вечеря
Закуска.Днес обиколката започва с посещение на едно от Новите чудеса на света – гробницата с теракотената армия (ЮНЕСКО). Изграждането на уникалната армия от над 7000 фигури, подредени за поход, започва през 246 г. и е продължило 36 години. Това уникално творение на човешката мисъл е останало скрито под земята в продължение на векове, когато случайно е било открито от местни фермери през 1974 г. Ще посетим магазин за изделия изработени от лак, след което ще имаме свободно време за разходка из стария град. Вечеря и нощувка /6/.

8 ДЕН – 09.04.2019/ СИЯН – ШАНХАЙ/ Закуска и вечеря
Закуска. След закуска ще разгледаме добре запазените стари градски стени (ЮНЕСКО) и ще посетим Голямата пагода на Великата Гъска – хранилище на ценни будистки ръкописи. Трансфер до жп гарата и отпътуване с високоскоростен влак за Шанхай в 15:11ч. Пристигане в Шанхай в 21:26ч. Вечеря, след което настаняване в хотел Friend Hotel Shanghai 4* или подобен. Нощувка /7/.

9 ДЕН – 10.04.2019/ ШАНХАЙ / Закуска и вечеря
Закуска. Целодневна екскурзия на Шанхай – финансовата столица на Китай. Наричан още “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, градът е дом на ултрамодерна съвременна архитектура, култура, изискани ресторанти и луксозни магазини. Започваме обиколката си с посещение на Храма на Нефритения Буда. Името му идва от двата бели Нефритени Буда. Издълбани от цяло парче бял нефрит седящите статуи от нефрит на Буда са полупрозрачни с тържествен израз, показвайки отличните умения и извънредното изкуството на китайския народ. Градините Yuyuan – има много живописни дворове декорирани с барокови алпинеуми, басейни, и растения, които всички са свързани с коридори и проходи. Фабрика за перли – запознаване и получаване на знания за пресните перли. Телевизионна кула – символа на Шанхай, известната кула е открита през 1994г и е висока 468 метра. Пазаруване по булевард Nanjing Road  – започва от изкуствения кей ( the Bund ) в центъра на Шанхай и продължава в западна посока. По средата му се на мира Народния площад. Известен със своята оживеност и модернизация, Nanjing Road печели репутацията си на “Първия търговски булевард в Китай”, което е най-доброто място за пазаруване, също както са Пето авеню в Ню Йорк и Шанз-Елизе в Париж. Тук могат да бъдат намерени някои от традиционните за Шанхай храна и занаяти. Разходката по този булевард завършва на кея (the Bund) – известен крайбрежен квартал и най-известната забележителност на града. Думата „Bund“ е от англо-индийски произход и означава насип на първа линия. Това е също и най-популярното място за да се насладите на вечерната гледката на града. Нощувка /8/. Допълнителна екскурзия: Вечерна разходка с корабче по р. Хуан Пу (45 евро/88 лева).

10 ДЕН – 11.04.2019/ ШАНХАЙ – ХОНГ КОНГ / Закуска и вечеря
Закуска. Трансфер до летището и полет до удивителния Хонг Конг разположен на повече от 200 острова. Настаняване в хотел Hong Kong Regal Riverside Hotel 4* или подобен.Свободно време за опознаване на града, след което вечеря и нощувка /9/.

11 ДЕН – 12.04.2019/ ХОНГ КОНГ – МАКАО / Закуска и вечеря
Закуска. Свободно време, по желание екскурзия до остров Макао (120 евро/235 лв). Отпътуване рано сутринта от хотела за целодневна екскурзия с ферибот до Макао. Градът Макао, се намира на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище, правят този град уникален. В допълнение са и многобройните казина, които превръщат града в „Лас Вегас на Китай”. Туристическата програма с местен екскурзовод включва разходка из историческата част, в която се намира най – старата европейска сграда на територията на Китай (UNESCO), руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието, кулата Макао, 11-та по височина в света, храма А-ма (UNESCO), изящен параклис от 1488 г. и посветен на богинята на мореплавателите и рибарите, площад Серадо, заобиколен с исторически сгради (UNESCO). Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Вечеря и нощувка /10/.

12 ДЕН – 13.04.2019/ ХОНГ КОНГ – ИСТАНБУЛ
Закуска.Панорамна обиколка на града с посещение на връх Виктория, откъдето се открива невероятна панорама към околните острови, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонки, яхти и плаващи ресторанти. Посещение на фабрика за скъпоценни камъни и свободно време за пазар. Посещение на плажа Рипълс Бей, където могат да се направят страхотни снимки на залива. Около 18:00ч трансфер до летището за полет с Турски авиолинии в 23:00 ч.

13 ДЕН – 14.04.2019/ ИСТАНБУЛ – СОФИЯ
Кацане в Истанбул в 05:25ч. Полет за София в 07:45ч и кацане на летището в София в 09:05 ч.

02.04.2019 г.

ПАКЕТНИ ЦЕНИ

ДатаНа човек в двойна стаяЕдинична стаяТрети възрастен на допълнително легло
02.04.2019 г.2140  Евро /  4185 Лева   2440 Евро / 4772 Лева2080 Евро / 4068 Лева
 
 • Самолетен билет с Турски авиолинии София – Истанбул – Пекин; Хонг Конг – Истанбул – София с летищни такси и включен 40 кг багаж разделен в две парчета по 20 кг или едно с общо тегло до 30 кг.;
 • Самолетен билет Шанхай – Хонг Конг с включен 20 кг багаж;
 • 10 нощувки със закуски в подбрани хотели 4* – 3 н. в Пекин ( Beijing Jinfeng или подобен ), 1н. в Лоян (Luoyang Peony Hotel 3* или подобен), 2 н. в Сиян (SkyTel Xian или подобен 4*), 2 н. в Шанхай (Friend Hotel Shanghai 4* или подобен ) и 2 н. в Хонк Конг ( Hong Kong regal Riverside Hotel или подобен);
 • Вечери по маршрута в местни ресторанти с включена чаша безалкохолна напитка или бира;
 • Трансфер Пекин – Лоян с влак стрела във втора класа;
 • Трансфер Лоян – Сиян с влак стрела във втора класа;
 • Трансфер Сиян – Шанхай с влак стрела във втора класа;
 • Климатизиран транспорт;
 • Входни такси за музеите и обектите по програмата;
 • Екскурзоводско обслужване с превод на български език по време на програмата;
 • Всички трансфери, упоменати в програмата;
 • Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек в ЗАД „Армеец“;
 • Водач, който ще придружава групата през цялото време при минимум 15 туриста.
  • Бакшиши за екскурзоводите, хотелите и ресторантите – 40 евро / 78 лв, заплащат се предварително в България;
  • Билет за спектакъла «Династията на Златната Маска» в Пекин с включен трансфер – 60 евро/117 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);
  • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 45 евро/88 лв на човек (при минумум 10 записани туриста);
  • Целодневна екскурзия до о-в Макао – 120 евро/235 лв.;
  • Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.), неупоменати в програмата услуги;
  • Такса за издаване на индивидуална туристическа виза за еднократно влизане в страната – 80 USD на човек (около 140 лв.в зависимост от курса на долара);
  • По желание застраховка “Отмяна на пътуването” – около 3 % от пакетната цена. Застраховката се сключва в деня на записването. За повече информация моля запитайте в офисите ни.

  * За повече информация моля запитайте в офисите ни.

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

 • 02.04 TK1030   София  21:40 – Истанбул 23:05
 • 03.04 TK 020   Истанбул 01:20 – Пекин 15:25
 • 13.04 TK 071   Хонг Конг 23:00 – Истанбул 05:25 – на следващия ден
 • 14.04 TK1027   Истанбул 07:45 – София 09:05

 

УСЛОВИЯ И ЗАБЕЛЕЖКИ:

 • При записване се внася  депозит от 1760 лева, а пълно плащане се прави 40 дни преди тръгване;
 • Офертата важи при минимум 15 туристи;
 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.75 лв.;
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации;
 • Срок за уведомление за несъбран минимум – 30 дни, преди заминаване;
 • Туроператорът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с  други от същата категория, но идентични по качество;
 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата;
 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна  застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата.

 

СРОКОВЕ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

 • При наличие на повече от 60 дни преди датата на отпътуване – неустойка не се удържа;
 • Между 59-ия и 40-ия ден преди датата на заминаване се удържа размерът на внесения депозит, изискуем от авиокомпанията, като неустойка за анулирания самолетен билет;
 • При по-малко от 40 дни се удържа 100% от стойността на екскурзията.
 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметка.
 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетни билети по международни полети и не по-късно от 02.03.2019 г., като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с евентуалното преиздаване на билетите.

 

ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Китай.

ПЪТУВАНЕ НА ЛИЦА С ОГРАНИЧЕНА ПОДВИЖНОСТ: Пътуването като цяло НЕ Е  подходящо за лица с ограничена подвижност.

ЗАБЕЛЕЖКА:  При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата на екскурзията в Китай и Хонг Конг може да претърпи промяна в реда на провеждане!