Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ЕКСКУРЗИИ

1. НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ЗАПИСВАНЕ

За страните, с които сме в безвизов режим, Ви е необходим задграничен паспорт или лична карта – със срок на валидност 6 месеца, съответната изискуема сума дневни пари и медицинска застраховка.

Съветваме Ви да проверите дали нямате вписан в паспорта си автомобил, който да е под митнически контрол; ако имате такъв, оставете автомобила си на безмитна зона и носете със себе си документ, удостоверяващ този факт.

За деца под 18 години, пътуващи без родители, е необходимо нотариално заверено родителско съгласие за излизане в чужбина; ако е с единия родител, е необходимо съгласието на другия. Граничните власти изискват копие на декларацията.

Чужди граждани, желаещи да пътуват трябва да се информират за визовия режим на тяхната страна със страните включени в съответната програма.

2. СРОКОВЕ И НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Заплащането може да се извърши в брой, по банков път, ДЕПОЗИТ – Записването става срещу внесен депозит в размер на 30% от общата цена и сключен Договор за организирано пътуване. Окончателното плащане е 14 дни преди датата на пътуване, ако не е упоменато друго.

3. МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ

За автобусните екскурзии за Европа се заминава: От София – стадион “Васил Левски”– за всички програми; Мястото на тръгване може да се промени непосредствено преди преди това по технически причини – демонстрации, стачки и др., за което следва да оставите телефон за уведомление. За самолетните програми се заминава от съответното летище.

4. ЗАСТРАХОВКА

Застраховка “Медицински разходи и злополука в чужбина” се прави по желание на клиента и срещу допълнително заплащане. Застраховката е в сила по време на пътуването извън България.

5. ФОРСМАЖОРНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА

Агенцияата не носи отговорност при възникване на затруднения, забавяния и проблеми , свързани със следните фактори, считано за форсмажорни обстоятелства: лоши метеорологични условия, усложнена пътна обстановка, природни бедствия и аварии, отмяна или закъснения на полети, проблеми на туристите с гранични, летищни власти или с други органи на реда в съответната държава или курорт, промени във входни такси или работно време на културно –историческите паметници, които е планирано да бъдат посетени, технически проблеми и аварии с превозни средства по време на пътуване, затруднения причинени от масови мероприятия/стачки, бунтове, чествания на национални или религиозни празници/, войни, както и явления и събития които не могат да бъдат предвидени и предотвратени .

6. АНУЛАЦИИ

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя се удържат следните неустойки:

– до 60 дни преди датата на пътуването – без неустойки.
– от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
– от 29 до 20 дни преди датата на пътуването – 50% от общата стойност на пътуването.
– от 19 до 14 дни преди датата на пътуването – 80% от общата стойност на пътуването.
– по–малко от 14 дни преди датата на пътуването – 100% от общата стойност на пътуването.

Забележка: За далечните дестинации анулациите, промените и резервациите са конкретни за всяка програма и са упоменати в съответната оферта.

7. ОТГОВОРНОСТ И РЕКЛАМАЦИИ

Агенцията ,която извършва пътуването носи отговорност за качеството на всички услуги, включени в програмата.

Агенцията не носи отговорност за промени в  часовете на пътуването, закъснения, отмяна на полети, промени на полетно разписание по вина на авиопревозвача или лоши метеорологични условия, както и когато са налице форсмажорни обстоятелства.

Агенцията не носи отговорност при връщане на турист от гранични власти или при неспазване от страна на туристите на законите на дадена страна, независимо дали те са запознати с тях или не.

Агенцията не носи отговорност за категоризацията на хотелите предложени в офертите, тъй като те са категоризирани от оторизираните органи в съответната държава. Категоризацията на хотелите се извършва на база местни критерии и е възможно да не отговаря на стандартите в ЕС. В тези случаи агенцията   не носи отговорност за разминаванията в стандартите.

По правило настаняването в хотелите се извършва след 14 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на хотелските стаи се извършва до 12 ч. в деня на заминаването. Когато е упоменато/предплатено друго тези часове се конкретизират в съответната програма.

За изчезването на ценни вещи, пари и други предмети от хотелските стаи агенцията не носи отговорност. В такива случаи туристите е необходимо да предявят претенциите си на място към съответните лица.

Представителите на агенцията , които Ви придружават не са лицензирани екскурзоводи. Техните ангажименти са организационни – да следят за изпълнението на програмата от страна на партньорите, да решават съвместно с тях възникнали проблемни казуси и да улесняват комуникацията и координацията между Вас – нашите туристи и представителите на фирмата партньор.

Посочените телефони на водачите са за спешни случаи и следва да бъдат ползвани само за такива, извън тези случаи ще имате връзка с водачите посредством рецепцията на хотела, в който сте настанени или в рамките на информационните срещи.
Агенцията препоръчва екскурзиите и мероприятията организирани от нашите партньори. Записването на екскурзии е по желателно и става преди заминаването, с цел добра организация на програмата.Агенцията не гарантира, че на място водачът ще може да Ви включи в желаната екскурзия. Екскурзиите се провеждат при определен минимум записани туристи, посочен в офертата.

Съществува реална опасност при закупуване на екскурзии от други места да бъдете измамени, за което Агенцията не носи отговорност. Екскурзоводните услуги  по туристическите програми са на английски или руски език. Това е упоменато в програмата на пътуването. Туристите следва да се запознаят подробно с нея и да се осведомят предварително за тази подробност, ако им е необходимо. Рекламации по проведените екскурзии се отправят на място към фирмата, провеждаща екскурзиите.